Camera-observant/centralist

Observanten van een cameratoezichtcentrale moeten scherp kunnen waarnemen en goed kunnen interpreteren. Ze moeten weten wat, binnen de context van het beeld, normaal en afwijkend gedrag is.

 

Inhoud en leerdoelen

Tijdens deze opleiding leren observanten hoe ze hun aandacht kunnen richten op datgene wat afwijkt van het normale. Cameratoezicht hangt nauw samen met de andere onderdelen van de veiligheidsketen. Daarom besteden we altijd aandacht aan de rol die de centrale speelt en hoe de observanten hun informatie zodanig kunnen aanbieden dat de hulpdiensten ermee verder kunnen.

 

Een onderdeel hiervan is 'predictive profiling' ofwel voorspellend observeren. Een professionele observant kan in een vroeg stadium afwijkend gedrag signaleren en doorgeven aan de andere centrales, de beveiliging of de politie, zodat die kan ingrijpen nog voordat de verdachte tot actie overgaat. Hiermee wordt de kans groter dat de verdachte afziet van zijn plannen en huiswaarts keert.

 

Voorafgaand aan deze training sturen we een acteur als mystery guest met afwijkend gedrag het cameragebied in. Tijdens de training wordt het beeldmateriaal geanalyseerd.

 

Deze opleiding is breed inzetbaar en aan te vullen met de volgende thema's:

 

·       Introductie Contraterrorisme en Radicalisering (CTER)

·       Spotten van verdacht gedrag op camera’s

·       Introductie Explosievenverkenning en verdacht pakket

·       Samenwerken met ketenpartners in veiligheid

·       Rolverdeling en teamanalyse op basis van kwaliteiten

·       Uitgebreidere uitleg predictive profiling

·       Analyse camerabeelden

·       Stappenplan

 

Doelgroep, aanvangsniveau en vrijstellingsbeleid

Deze training is ontwikkeld voor Observanten Cameratoezicht in dienst van een Toezichtscentrale of een meldkamer die systeemvaardig zijn.

Voor deze opleiding is een vrijstelling van toepassing indien de centralist eerder een opleiding tot camera beelden uitkijken, waarnemen & observeren.

 

Lengte en studiebelasting

Deze training duurt afhankelijk van de zwaarte van de functie 1 a 3 dagen. Tijdens de opleiding is een inkijkstage van 1 tot 2 dagdelen bij een ketenpartner mogelijk. Daarnaast wordt van de centralist 2 tot 4 uur zelfstudie verwacht.

 D 111929852662

Locaties

Meer weten over deze training?

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.
Contact
  • Wij weten hoe een meldkamer werkt
  • We kennen je ketenpartners en verbinden graag
  • We geven oplossingen op vloerniveau