Ons multidisciplinaire team

 • Marc Schurink

  Als gedragsdeskundige heeft Marc namens de politie vele rampenstaven getraind. Ook jarenlange ervaring met het opleiden van politie-onderhandelaars. Voor het Meldkamerinstituut is hij trainer en acteur.
 • Thomas Bakker

  Heeft 5 jaar gewerkt als centralist op de meldkamer Amsterdam. Hij houdt zich nu binnen het Meldkamerinstituut bezig met lesgeven, adviseren en ICT-zaken.
 • Mike Smits

  Trainer en acteur bij de Politieacademie, onder meer voor arrestatieteams, persoonsbeveiligers en mobiele eenheid. Het Meldkamerinstituut zet Mike in als trainer en acteur.
 • John Verhoef

  Werkte al jaren op de 112-meldkamer in Amsterdam. Coördineert daar het meldkamerwerk voor politie en brandweer en is calamiteitencoördinator. Verder is hij docent/examinator voor het Meldkamerinstituut, de Politieacademie en het NIPV.
 • Huub van der Velden

  Werkte in tal van leidinggevende functies bij de politie, gespecialiseerd in regievoering en scenariodenken. Was examinator bij de Politieacademie en nam examens af bij de NS en de Rijksbeveiligingsorganisatie. Werkt nu als docent en examinator voor het Meldkamerinstituut.
 • Fatima Bonebakker

  Oprichter en eigenaar van het Meldkamerinstituut. Is grondig en doelgericht. Fatima begrijpt wat centralisten en leidinggevenden nodig hebben, spreekt de taal van de verschillende meldkamers en brengt ketenpartners graag met elkaar in contact.
 • Henk van de Belt

  Na ruim 25 jaar in de politiepraktijk heeft Henk 20 jaar in het politieonderwijs gewerkt. Binnen het Meldkamerinstituut geeft hij nieuwe politiecentralisten de blauwe en juridische basis die ze nodig hebben voor hun centralistenwerk.
 • Michael Bosch

  Voorheen teammanager bij de verkeersleiding van ProRail en bevelvoerder bij de Utrechtse brandweer. Was ook calamiteitencoördinator op de meldkamer. Nu werkzaam als clustercommandant Brandweer bij Veiligheidsregio Utrecht en docent voor het Meldkamerinstituut.
 • Clara Peeters

  Theaterdocent, regisseur en trainingsacteur. Ervaring bij de politie en de marechaussee, maar ook in de zorg, het onderwijs en de detailhandel. Werkt voor het Meldkamerinstituut als acteur.
 • Saïd El Abboudi

  Is al jaren werkzaam als toneelspeler en trainingsacteur. Hij stelt zich ten dienste op aan de leerbehoefte van de deelnemers. Als trainingsacteur werkzaam voor Defensie, Politie en voor diverse managementopleidingen. Werkt voor het Meldkamerinstituut als trainingsacteur.
 • John van Middendorp

  Maakte na 18 jaar als conducteur de overstap naar de politie. Daar is hij centralist bij de Landelijke Eenheid. Ook werkt hij als trainingsacteur voor de Politieacademie. Voor het Meldkamerinstituut is hij acteur, docent en C2000-instructeur.
 • Flore Koopen

  Flore is docent, trainingsacteur en theaterdocent. Ze werkt onder
  meer voor de politie, defensie en detailhandel. Ook leidt ze trainingsacteurs op. Voor het Meldkamerinstituut werkt Flore als docent en trainingsacteur voor verschillende projecten.
 • Marc Nijholt

  Specialist op het gebied van pro-actief beveiligen, observeren op afwijkend gedrag en interventies coördineren op basis van beeldmateriaal. Werkte jarenlang bij G4S. Is nu teammanager bij de Meldkamer NS en docent cameratoezicht voor het Meldkamerinstituut.
 • Peter van der Lint

  Calamiteitencoördinator op de 112-meldkamer in Bergen op Zoom, met een passie voor opleiden, trainen en oefenen. Was daarvoor 20 jaar centralist en teamleider bij de brandweer. Voor het Meldkamerinstituut werkt hij als examinator en docent.
 • Ilse Vogelzang

  Zelfstandig coach, trainer en procesbegeleider. Heeft gewerkt voor onder meer politie, DJI, gemeenten en Rijkswaterstaat. Het Meldkamerinstituut zet Ilse in als trainer en coach.
 • Gerrit Vosselman

  Gerrit is brandweercentralist op de meldkamer in Den Haag, waar hij ook nieuwe collega's opleidt. Heeft zelf ervaring als brandweerman en neemt examens af voor het IFV. Het Meldkamerinstituut zet Gerrit in als docent.
 • Hans Hindriks

  Ruime ervaring bij de politieorganisatie zowel op straat als bij de recherche. Heeft verschillende opsporingszaken gedraaid gericht op financiële fraude. Heeft zich daarnaast gespecialiseerd in outdoor Coaching. Voor Meldkamerinstituut geeft Hans zowel juridische vakken, heterdaadkracht vergroten als mentale kracht.
 • Nieske Witteveen

  Nieske is Sportpsycholoog VSPN en docent mentale kracht. Gespecialiseerd in focus en presteren onder druk. Daarnaast is ze werkzaam bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Ze ondersteunt sporters, teams, coaches maar ook meldkamercentralisten bij het optimaliseren van prestaties.
 • Jeroen Spelbrink

  Was jaren centralist, calamiteitenoördinator en leidinggevende op de 112-meldkamer. Nu coördinator en docent bij de Politieacademie. Via het Meldkamerinstituut werkt hij graag voor andere meldkamers als docent en examinator.
 • Jeroen Bakker

  Docent bij de Politieacademie en zelfstandige. Adviseert onder meer gemeenten over veiligheid, crisisbeheersing en ondermijning. Voor het Meldkamerinstituut werkt hij als docent juridisch kader.
 • Carola de Wit

  Carola heeft op de meldkamer Rotterdam als centralist gewerkt en is nu werkzaam in de operatie. Als acteur en docent Meldkamerproces is ze betrokken binnen het Meldkamerinstituut. Daarnaast heeft ze een Podcast en helpt ze mensen die interesse hebben in ADD.
 • Cor Valkenburg

  Werkzaam bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden als OvD en AGS-Veld. Al 15 jaar invalkracht bij diverse meldkamers als brandweercentralist en calamiteiten coördinator. Diverse trainingen mogen verzorgen waaronder het opleiden van centralisten voor de meldkamer. Uit interesse de opleiding Mediator afgerond.
 • Martin van Veldhuisen

  Naast zijn werkzaamheden binnen de brandweer is Martin al jaren actief in het meldkameronderwijs. Zowel centralisten van de brandweer als politie hebben een stevige basis binnen het meldkamerproces van hem gekregen. Voor het Meldkamerinstituut geeft hij verschillende modules aan nieuwe centralisten.
 • Jan Verkaik

  Werkte 47 jaar bij de politie in tal van leidinggevende functies, waarvan
  het grootste deel binnen de opsporing. De laatste 15 jaar adviseerde Jan
  over de inzet van externe deskundigen bij opsporing en vervolging. Hij
  werkt nu voor het Meldkamerinstituut als docent juridisch en opsporing.
 • Ivo Spanjersberg

  Ivo Spanjersberg is sportpsycholoog VSPN, supervisor en docent mentale kracht. Hij werkt bij TeamNl met Olympische en paralympische atleten, teams en coaches en schreef 2 boeken over de mentale kant van sport. Hiernaast geeft hij veel communicatie en agressie trainingen.
 • Annika van Sonsbeek

  Werkzaam als adviseur veiligheid & crisisbeheersing (en OVDBZ) bij de gemeente Leusden. Voorheen politiecentralist, calamiteitencoördinator en brandweercentralist. Werkt voor het Meldkamerinstituut als docent en actrice.
 • Henk Broos

  Werkte als Calamiteiten Coördinator op de meldkamer en als centralist brandweer. Is veiligheidskundige en geeft Arboadvies. Helpt organisaties een BHV organisatie op te zetten en te onderhouden. Voor het Meldkamerinstituut is Henk zowel docent als acteur.
 • Bertram van Berchum

  Bertram is docent en trainingsacteur Omgaan met agressie en geweld en proactief beveiligen. Het geeft hem voldoening om mensen weerbaar te maken. Hij zet zijn onderwijservaring uit politie, Justitie en defensie graag in om mensen mentaal voor te bereiden op hun taak. Tevens is hij Krav Maga docent en eigenaar van Protactics .

 • Eliza Voswijk

  Eliza was jarenlang politie- en brandweercentralist in Amsterdam en examinator. Tegenwoordig werkt ze als specialist in een basisteam, maar via het Meldkamerinstituut blijft ze haar kennis en passie voor het meldkamerwerk delen.
 • Paul van Wijnen

  Trainingsacteur in hart en nieren. Docent Omgaan met Agressie en co-trainer Waarnemen Afwijkend gedrag. Al meer dan 10 jaren betrokken bij het Meldkamerinstituut. Ervaring in allerlei verschillende meldkamers. Daarnaast eigenaar en trainer van Bureau Plaatsdelict.
 • Willy de Jager

  Sinds 2017 werkt Willy als docent meldkamerdomein op de Politieacademie. Daarvoor is ze bijna 10 jaar op de politie meldkamer Utrecht gewerkt als centralist, chef van dienst en calamiteiten coördinator. Naast haar werkzaamheden is zij examinator en docent binnen het Meldkamerinstituut.
 • Elbert Bijkerk

  Trainingsacteur voor verschillende trainingen binnen het Meldkamerinstituut waaronder Mentale weerbaarheid en omgaan met lastige melders. Daarnaast is Elbert ook betrokken bij een aantal theaterprojecten als acteur.
 • Anouk van Miltenburg

  Is al jaren werkzaam in ondersteunende functies. Organisatorisch sterk en vindt het een uitdaging met grote planningen aan de slag te gaan. Voor het Meldkamerinstituut is ze verantwoordelijk voor de organisatorische kant van de trajecten en aanspreekpunt voor teamleden.
 • Guiliana van Neerven

  Als projectmanager in de ICT heeft Guiliana jarenlang werkprocessen van de
  overheid geoptimaliseerd en gedigitaliseerd. Voor het Meldkamerinstituut houdt ze zich bezig met alle technische zaken en ondersteunt ze de backoffice.
 • Kate van der Vorst

  Kate is ons tweede teamlid van de backoffice. Ze regelt de praktische en dagelijkse zaken voor het team en onze cursisten. Tevens is ze hét aanspreekpunt voor onze klanten en docenten wanneer ze op het landgoed op bezoek komen.
 • Daphne Verschore

  Daphne houdt zich bezig met onderwijsleermiddelen en het didactisch inrichten van de opleidingen. Ze ondersteunt vanaf het begin van het ontwerpproces. Daarnaast denkt ze mee hoe we het politieonderwijs kunnen synchroniseren met wat er op de Politieacademie gegeven wordt.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer van ons weten?

Neem contact op met Fatima Bonebakker.
Bel +31 (0)343-234112 voor meer informatie
of een vrijblijvend gesprek.
Maak een afspraak