Omgaan met agressie aan de lijn

Centralisten van dienstverlenende centrales kunnen verschillende soorten bellers aan de lijn krijgen. Ze willen allemaal geholpen worden, maar vragen vaak een verschillende benadering. Boosheid kan bijvoorbeeld gericht zijn op de situatie ter plaatse, op de organisatie en haar regels (waar je veelal weinig aan kunt veranderen) of verwachtingen die niet zijn uitgekomen.

 

Inhoud en doelstelling

Tijdens deze training leren de deelnemers welke soorten agressie er zijn, hoe een gevoel van onmacht verandert in agressie, wat er in het brein speelt van een agressieve melder en wat een centralist kan doen om hem of haar op een adequate manier te helpen. De training bevat zowel theorie als oefeningen met een acteur die inbelt.

 

Doelgroep

Centralisten van meldkamers, servicecentrales en iedereen die hulpverlening coördineert via de telefoon.

 

Duur en studiebelasting

Standaard duurt deze training 1 dag plus een terugkomdag, deze training kan in samenspraak aangepast worden aan de behoefte van de klant. Voor deze training is geen studiebelasting vereist.

 

Doelgroep, aanvangsniveau en vrijstellingsbeleid

Deze training is speciaal ontwikkeld voor centralisten die al werkzaam zijn op een meldkamer en met agressie te maken krijgen.

Voor deze opleiding is een vrijstelling van toepassing indien de centralist eerder een opleiding met thema agressie heeft gevolgd.

 

Locaties

Meer weten over deze training?

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.
Contact
  • Wij weten hoe een meldkamer werkt
  • We kennen je ketenpartners en verbinden graag
  • We geven oplossingen op vloerniveau